Avfarging
Skinnprodukter er ofte farget, noe som gjør at de kan farge av på fot og sokker ved bruk. Det er derfor anbefalt å bruke sokker i samme farge som skinnet i skoen. For å redusere avfargingen kan man behandle skoens innside med eddikløsning (like deler eddik og vann) på en klut. Behandlingen kan gjentas flere ganger ved behov.  

 

Barnesko
Barn sliter ofte på sko på en annen måte enn voksne. Vi gjør oppmerksom på at reklamasjonsretten omfatter fabrikasjons- og materialfeil som oppstår ved normal bruk og ikke ved skader eller slitasje som oppstått som følge av uforsiktig bruk eller manglende vedlikehold. 

 

Farge- og nyanseforskjeller
Nyanseforskjeller på fargene mellom nettsidene og det fysiske produktet kan forekomme. Fargene på våre nettsider kan bla. påvirkes av innstillingene i din datamaskin.

 

Gummistøvler
Produkter i rå- og naturlig gummi kan få hvite skjolder som del av en naturlig prosess for å beskytte gummien mot uttørking og sprekker. Slike skjolder behandles med produkter avsett for gummimaterial, og oppkomst av disse omfattes ikke av reklamasjonsretten.

 

Limte såler        
Limte såler kan løsne fra skoen etter en tids bruk. Når dette skjer prøver vi gjerne å lime på plass sålen igjen. En slik reparasjon kan vi utføre i flere av våre butikker, eller hos en skomaker. Det kan være behov for å gjenta reparasjonen.

 

Pleie og vedlikehold
Alle sko er impregnert når de kommer fra fabrikken, men alle sko må jevnlig impregneres for å opprettholde at vann preller av overmateriealet. Sko med skinn må ha næring for at skinnet ikke skal tørke ut. Man må derfor bruke skokrem som gir næring til skinnet jevnlig. Er du flink til å vaske, pleie og impregnere skoene dine holder de mye lenger. De fleste sko tåler ikke å vaskes i vaskemaskin. Vi gjør oppmerksom på at reklamasjonsretten omfatter fabrikasjons- og materialfeil som oppstår ved normal bruk, og ikke ved skader eller slitasje som oppstått som følge av at skoene er vasket i maskin, annen uforsiktig bruk eller manglende vedlikehold. Her kan du lese mer om vedlikehold av sko

 

Pyntegjenstander
Pyntegjenstander, som for eksempel perler, stein, glitter og paljetter, har generelt kortere holdbarhet enn produktet i øvrig, selv ved normal bruk. Reklamasjonsretten gjelder derfor normalt ikke for pyntegjenstander.

 

Rustfritt eller rustbeskyttet stål
Mange av våre produkter har påsydde detaljer i rustfritt- eller rustbeskyttet stål, f.eks. spenner, lenker og pyntegjenstander. Rustfritt stål har en langt høyere motstandskraft mot korrosjon enn annet stål, men likevel vil stålet kunne ruste relativt raskt om det utsettes for skiftende vær og vind, klor eller saltvann. 

 

Vanntette og vannavvisende produkter
For at en sko skal være vanntett må skoen ha en vanntett membran, f.eks. Gore-Tex eller SympaTex, som ligger mellom overmaterialet og fôret. Om en sko har en slik membran garanter vi at skoen er vanntett. En vannavvisende sko kan ha en annen type membran eller være dypt impregnert. Dette gjør at den tåler en del fukt og vann. Vi garanterer imidlertid ikke at skoen er vanntett.

 

Veganske produkter
Våre veganske produkter er garantert fremstilt i kun syntetiske materialer og uten lim, fargestoffer eller etterbehandling med dyreproteiner.